807354389340702
Home > Binnenverlichting

Binnenverlichting

Binnenverlichting online kopen

Alles begint met een plan

Een goede binnenverlichting vergt enig denk- en planwerk. En dat denkwerk doe je best vooraf, daar zijn zowat alle interieurontwerpers het er over eens. De juiste verlichting is namelijk allesbepalend voor de sfeer in huis, verlichting kan een interieur maken maar zeker ook kraken.

Start vanuit het gebruiksdoel

Vertrek bij het kiezen van verlichting steeds vanuit je noden. Verlichting binnen moet in de eerste plaats praktisch zijn. Doorloop je interieur en bepaal ruimte per ruimte waarvoor je ze wenst te gebruiken. Is het een ruimte die enkel en alleen gebruikt wordt om te ontspannen? Dan heb je bijvoorbeeld minder licht nodig dan wanneer je in diezelfde ruimte ook papierwerk wilt kunnen uitvoeren.

Vier soorten verlichting

Binnenverlichting kan je onderverdelen in vier soorten.

  • Basisverlichting of algemene verlichting: het licht dat nodig is om een alledaags gebruik van de ruimte mogelijk te maken. Daarbij horen onder andere die groep inbouwspots in de eetkamer of keuken.
  • Sfeerverlichting: zoals het woord al zegt, is deze verlichting bedoeld om sfeer te brengen, als aanvulling op de basisverlichting. Denk aan indirect licht van led-strips vanuit een valse wand of een zacht tafellampje in de hoek van de woonkamer.
  • Accentverlichting: hiermee zet je belangrijke elementen zoals een schilderij, een beeld of gewoon een muur in je interieur letterlijk in de spotlight.
  • Functionele verlichting: dit soort licht is bedoeld voor het uitvoeren van een specifieke taak. Bijvoorbeeld bureauwerk, koken, lezen, etc.

Het moet wel gezegd, het onderscheid tussen deze soorten is soms blurry. Muurverlichting binnen kan zowel bijdragen tot de basisverlichting als zorgen voor sfeer in een kamer.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
Categorieën
Bekijk meer
Bekijk meer