Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

22

feb
2016

No Comments

In Varia en Fun

By Jef De Meutter

13 ingenieuze Philips Hue toepassingen die je zullen verbazen

On 22, feb 2016 | No Comments | In Varia en Fun | By Jef De Meutter

De Philips Hue is een revolutionair product. Helaas denken de meeste mensen dat het simpelweg een reeks gekleurde lampen is. Niets is minder waar. Hue heeft een aantal creatieve toepassingen die je gegarandeerd zullen verbazen.

Basisfuncties of geavanceerde mogelijkheden

Het Hue assortiment is onderverdeeld in drie productgroepen: Peace of Mind, Moments en Imagination.

Peace of Mind bevat de basisfuncties van Hue: de verlichting bedienen vanop afstand, timers instellen, enz. Moments voegt hier nog de mogelijkheid aan toe om te wisselen tussen verschillende tinten wit licht. Koel wit voor concentratie, warm wit voor ontspanning. Imagination benut het volledige Hue potentieel. Je kan alle lichtkleuren kiezen, de verlichting synchroniseren met de TV en veel meer.

Creatieve toepassingen van de Philips Hue

Out of the box laat de Imagination reeks van de Philips Hue allerlei geavanceerde functies toe. Er zijn nog meer mogelijkheden door Hue te koppelen aan Apple Homekit, een Nest thermostaat, IFTTT recepten, enz.

Dit zijn onze favorieten:

1. Je werkmail in het oog houden

Werk je van thuis uit en mag je zeker die belangrijke e-mail van je collega niet missen? De Philips Hue kan hierbij helpen. Er is een IFTTT recept dat de Hue lampen laat knipperen wanneer je een email van een bepaalde afzender ontvangt.

Probeer het zelf

Philips Hue email melding

2. De was laten drogen

Iedereen kent dit: de was hangt net buiten te drogen en er valt plots een fikse regenbui. De Philips Hue kan een blauwe lichtpuls geven wanneer het buiten begint te regenen, zodat je nog snel de was kan ophalen.

Probeer het zelf

Philips hue weer regen melding

3. Auto-away functie

In combinatie met de GPS in je smartphone kan Hue alle lampen automatisch uitschakelen wanneer je de woning verlaat. Zo blijven er geen lampen onnodig branden en bespaar je op jouw energiefactuur. Wanneer je terug thuiskomt, gaat de verlichting opnieuw aan.

Probeer het zelf: Licht aan bij aankomen en Licht uit bij weggaan

philips hue auto away

4. Doelpunten van de Rode Duivels

De enige voetbalfan in huis en geen veto over de afstandsbediening? Dan zal de Philips Hue van pas komen. Laat de lampen rood knipperen wanneer de Rode Duivels scoren tijdens het EK. Zo kan je snel zappen en hoef je geen enkel doelpunt te missen.

Probeer het zelf

hue doelpunt melding

5. Verlichting bedienen via Siri

iOS-gebruikers kunnen zelfs Siri gebruiken om hun verlichting te bedienen. Deze spraaksturing lijkt toekomstmuziek maar is vandaag de dag reeds mogelijk.

hue bedienen via siri

6. Een lichtshow geven

Er werden verschillende apps ontwikkeld die de Hue synchroniseren met muziek, zoals Ambify (iOS). Deze lichtshow kan gerust concurreren met die van een nachtclub. Wie thuis graag feestjes geeft, moet deze Hue functie dus zeker proberen.

7. Nest koppelen aan Hue

Je kan de Hue zelfs koppelen aan een Nest thermostaat. Dat biedt allerlei mogelijkheden: een gele lichtpuls geven wanneer de Nest een storing aan de verwarmingsketel opmerkt, de verlichting uitschakelen wanneer de kamer leeg is, enz.

philips hue nest

8. Verlichting synchroniseren met je game

Hue zorgt voor de ultieme game-ervaring. Plaats een lamp achter je computerscherm of televisie die de kleuren op het scherm weergeeft, net zoals bij een Ambilight TV. Zo wordt de kamer een verlengstuk van de gamewereld.

9. Hue als nachtverlichting gebruiken

Word je altijd verblind door de nachthalverlichting wanneer je ’s nachts naar het toilet gaat? Met Hue is dat niet langer een probleem. De lampen kunnen automatisch gedimd worden op basis van het tijdstip, bijvoorbeeld dimmen tot 20% tussen 23u en 06u.

10. Geluidloze oproepen

De Philips Hue is ook erg handig wanneer je kleine kinderen hebt. Wanneer ze slapen zet je het geluid van je smartphone af. Komt er een telefoonoproep binnen? Knipperende lampen in de woonkamer brengen je op de hoogte, zonder de kinderen te wekken.

Philips Hue Beyond pendel

11. Wake-up light

Heel wat mensen worden liever zachtjes gewekt door licht dan een krijsend alarm. De Philips Hue kan tevens als wake-up light fungeren door middel van het instellen van timers. Handig, niet?

Philips Hue timers

12. Aanwezigheidssimulatie

Iedereen houdt van vakantie. Ook inbrekers, want tijdens vakantieperiodes gaan ze op zoek naar verlaten huizen. De Hue heeft een aanwezigheidssimulatie, zodat het toch lijkt alsof er iemand thuis is. Op deze manier worden inbraken vermeden.

Philips Hue verlichting bedienen vanop afstand

13. Reminders

Met deze slimme lampen vergeet je nooit meer de was op te hangen, een televisieprogramma op te nemen of die cake uit de oven te halen. Herinneringen worden makkelijk ingesteld en weergeven via Hue.


Overtuigd van Hue?

Ben je inmiddels helemaal enthousiast geworden over de mogelijkheden van Hue? Dan verwijzen we je graag door naar onze webshop. Kies zelf of je een basisgebruiker wordt of eentje die de meer geavanceerde mogelijkheden gaat uitpluizen.

Meer over Philips Hue

Tags | ,

Share your thoughts with us!