Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

5 alledaagse objecten getransformeerd in designverlichting

On 16, mei 2018 | No Comments | In Interieurinspiratie | By

Dit artikel is een ode aan designers. Deze creatievelingen zien de wereld op een compleet andere manier. Een versleten fiets is voor hun misschien de basis voor een modern sculptuur. En die oude deur wordt mogelijks een nieuw tafelblad.

Van zonnebrillen tot hoeden en soepblikken; je kan het zo gek niet bedenken of designers maken er een stijlvol designarmatuur van. Zoals onderstaande alledaagse objecten:

Zonnebrillen – Dark R&S

In de zomer kan je echt niet zonder een zonnebril. Dark brengt dat zomerse gevoel naar jouw woning met haar R&S hanglamp. Zonnebrillen beschermen je ogen tegen het directe licht van de lamp, net als de stralen van de zon.

Voor de kap gebruikte ontwerper J.P.Meulendijks 18 “Reservoir Dogs” zonnebrillen. Die zijn verkrijgbaar in zwart of wit. Naast de standaardversie van 1500 mm doorsnede is er tevens een extra grote variant van 2500 mm.

dark-rs

Ontdek de Dark R&S

Fles met kurk – Wever & Ducré Cork

De Wever & Ducré Cork is perfect als blikvanger in jouw keuken. Of als verlichting in een hippe bar of restaurant. Het concept van deze hanglamp is erg simpel: aan het uiteinde van de pendel zit een kurk met ingebouwde ledlamp die je simpelweg in een glazen fles draait. Die eenvoud maakt de Cork zo mooi.

In onze webshop zijn twee verschillende glazen flessen te vinden waarin deze lichtgevende kurk past. Maar je kan ook een eigen fles gebruiken. Hoog tijd dus om nog eens wat bubbels open te trekken!

wever-ducre-cork

Ontdek de Wever & Ducre Cork

Campariflesjes – Ingo Maurer Campari

Het was waarschijnlijk een bloedhete zomerdag toen Raffaele Celentano deze armaturen ontwierp voor Ingo Maurer. De 10 Campariflesjes smeken namelijk om geopend te worden. In het midden bevindt zich een E27 lamp. Die licht de rode drankjes sfeervol op.

De Ingo Maurer Campari komt in twee verschillende varianten. De hanglamp past erg goed boven een kookeiland of eettafel, terwijl de tafellamp zich thuis voelt op een dressoir in de eetkamer.

Ingo Maurer Camparai Bar

Ontdek de Ingo Maurer Campari

Fedora – Flos Chapo

Een bekend beeld uit klassieke films: de hoofdrolspeler komt een kamer binnen en werpt zijn hoed zelfzeker op een kapstok. Wat een entree… De toon is meteen gezet!

Philippe Starck vertaalt het beeld van een stoere, zelfbewuste man naar een stijlvol armatuur. De Flos Chapo steekt zich niet weg, maar toont zichzelf met plezier.

Deze tafellamp bestaat uit een metalen staander met afgeronde hoeken waarop een hoed past. In de doos wordt een fedora (deukhoed) meegeleverd, maar je kan ook een ander exemplaar uit de kast halen. In de voet vinden we een dimmer. Hiermee pas je razendsnel de lichtintensiteit aan.

flos chapo

Ontdek de Flos Chapo

Soepblik – Ingo Maurer Canned Light

De Canned Light van Ingo Maurer is een knipoog naar de popart beweging. Meer bepaald naar een kunstwerk van Andy Warhol, genaamd Campbell’s Soup Cans. Dit werk bestaat uit 32 schilderijen van soepblikken in diverse smaken.

Voor deze hanglamp koos men de tomatensoep. Vergis je niet: het blik is leeg. De inhoud moest namelijk plaats ruimen voor een halogeenlamp. Dankzij het gerichte licht is deze artistieke pendellamp perfect voor een keukentafel.

ingo-maurer-canned-light

Ontdek de Ingo Maurer Canned Light

Share your thoughts with us!