Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

23

aug
2014

No Comments

In Interieurinspiratie
Varia en Fun

By Lindsay Peetermans

Lampen met een female touch (deel 1)

On 23, aug 2014 | No Comments | In Interieurinspiratie, Varia en Fun | By Lindsay Peetermans

Stel dat ik je zou vragen om een tiental mannelijke designers, architecten of kunstenaars op te sommen. De kans is groot dat u slechts enkele minuten nodig heeft om een rijtje namen uit uw mouw te schudden. Indien ik echter zou vragen om hetzelfde te doen voor vrouwelijke tegenhangers, dan voorspel ik dat diezelfde mouw wellicht minder productief zal zijn. Op dmLights.be zijn er nochtans heel wat ontwerpen die het levenslicht niet zouden hebben gezien als moeder natuur haar creatieve dochters voor zich zou hebben gehouden. In dit eerste deel alvast drie vrouwen die de nodige aandacht verdienen.

Louis Poulsen Moser (Anu Moser)

Anu MoserAnu Moser (1945) is een Zweedse kunstenares die vooral bekend is door haar behendigheid met keramiek. De onderstaande druppelvormige hanglamp mag ze met trots op haar palmares schrijven. Moser, die op een klein eilandje woont net buiten de Zweedse stad Göteborg, liet zich bij het ontwerp van de Louis Poulsen Moser vooral inspireren door de oceaan en de zeelucht die haar dagelijks omringen.

 

Louis Poulsen Moser

Louis Poulsen Moser

Artemide Copernico, Tian en Altrove (Carlotta de Bevilacqua)

Carlotta de BevilacquaCarlotta de Bevilacqua is een vrouw die je misschien nog het best kan omschrijven als een creatieve duizendpoot, die vele balletjes tegelijkertijd in de lucht houdt. Ze is naast academicus tevens een gevierd ontwerpster en onderneemster. In het verleden werkte ze reeds voor Artemide, als CEO Brand strategy & development. Momenteel drukt ze haar stempel op het designmerk Danese Milano. Voor Artemide ontwierp ze onder andere de Copernico, de Tian Xia en de Altrove. Deze drie lampen hebben zonder twijfel creativiteit en klasse als grootste gemene deler.

Artemide Copernico

Artemide Copernico

Artemide Tian Xia

Artemide Tian Xia

Artemide Altrove

Artemide Altrove

Foscarini Couchin en Binic (Ionna Vautrin)

Ionna Vautrin

Ionna Vautrin (1979) is een française die in 2002 afstudeerde aan ‘l’école de design Nantes Atlantique‘. Sinds 2011 runt ze haar eigen studio, met succes. Ze won reeds talrijke designprijzen, en werkt nu samen met merken als Foscarini, Moustache en Christian Dior. Ze omschrijft haar werk als een symbiose tussen industrie en poëzie. Veel van haar ontwerpen worden gekenmerkt door functionaliteit, een ruim kleurenpalet en geometrische vormen. De Couchin hanglamp en de Binic tafelamp, beiden gemaakt voor Foscarini, zijn hiervan lichtgevende getuigen.

 

Foscarini Chouchin

Foscarini Chouchin

Foscarini Binic

Foscarini Binic

Tags | , , , , ,

Share your thoughts with us!