Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

25

mei
2021

No Comments

In Interieurinspiratie

By Elke Leemans

Meet the designer: Michael Anastassiades

On 25, mei 2021 | No Comments | In Interieurinspiratie | By Elke Leemans

Vandaag maken we kennis met Michael Anastassiades en zijn populairste ontwerpen. Deze Londense designer met meer dan 20 jaar ervaring heeft namelijk al heel wat succesvolle lampen ontworpen voor het Italiaanse designmerk Flos. Laat je inspireren door zijn creativiteit en ontdek de designtoppers van deze gerenommeerde ontwerper.

Harmonie tussen object en omgeving

Michael Anastassiades is ongetwijfeld één van de belangrijkste designers van Flos, dé pionier in Italiaanse designverlichting en tevens een wereldwijd zeer gewaardeerd designlabel. Anastassiades kende reeds heel wat succes met zijn ontwerpen voor Flos. Zijn verlichting kunnen we het best omschrijven als minimalistisch en hedendaags, waar vorm en functie centraal staan. Een lamp wordt door Anastassiades nooit gezien als een geïsoleerd object: hij ontwerpt namelijk steeds verlichting vanuit de gedachte dat de lamp in harmonie moet zijn met zijn omgeving.

Ontdek de populairste designs van Michael Anastassiades en laat je verrassen door hun klassevolle uitstraling, minimalistische vormen en hoge functionaliteit.

De designtoppers van Michael Anastassiades voor Flos

IC Lights

Anastassiades ontwierp de IC Lights lampenfamilie voor Flos en het werd meteen één van de bekendste collecties van dit Italiaanse designlabel. Zijn inspiratie voor dit eenvoudig maar uiterst aantrekkelijk design? Die haalde hij bij een jongleur die allerlei trucjes uitvoerde met een balancerende bal. Het resultaat is een prachtige, lichtgevende ‘parel’ die zijn evenwicht vindt op een strakke staaf. Deze stijlvolle en betoverende collectie is zeer uitgebreid en verkrijgbaar in maar liefst vier verschillende kleuren (chroom, messing, bordeaux en zwart) waardoor hij in de meest uiteenlopende woonstijlen past. Inmiddels een échte designklassieker!

Flos IC Lights

Shop Flos IC Lights

 

String Light

De Flos String Light collectie is kortweg gezegd enorm creatief en flexibel: met de lange, dunne elektriciteitsdraden vorm je geometrische patronen naar keuze doorheen de kamer of langs je plafond en/of muren. Dit buitengewone ontwerp van Anastassiades is het perfecte voorbeeld van hoe hij verlichting ontwerpt die in harmonie is met de omgeving. De String Light pendellamp is bovendien zo ontworpen dat je in iedere hoek van de kamer een hanglamp kan voorzien, wat enorm handig is als je ergens in de ruimte verlichting wilt waar geen stroompunt voorzien is.

Flos String Light

Shop Flos String Light

 

Captain Flint

Captain Flint is een prachtige staanlamp met een slank en elegant design. Zie jij ook wat wij zien? Anastassiades combineerde namelijk in dit design de verfijnde lampenkap van de String Light met het sierlijke lichaam van de IC Lights. Hij vervolledigde het ontwerp met een stijlvolle, marmeren voet voor een luxueuze uitstraling. De lampenkap is bovendien makkelijk richtbaar, waardoor je deze charmante vloerlamp kan gebruiken als leeslamp (direct licht) of als sfeerlamp door hem langs de muur omhoog te laten schijnen (indirect licht).

Flos Captain Flint

Shop Flos Captain Flint

 

Coordinates

Deze vrij recente collectie van Flos springt meteen in het oog als je de kamer binnenkomt. Anastassiades creëerde een complex maar toch minimalistisch ogend geheel van lichtgevende buizen die je interieur een industriële toets geven. Het resultaat is een indrukwekkend rasterpatroon in een luxueuze champagnekleur dat in elke ruimte de aandacht naar zich toe weet te trekken. Dankzij maar liefst 25 verschillende configuraties van deze blikvanger vind je ongetwijfeld eentje die perfect aansluit bij de ruimte waar jij hem wilt hangen.

Flos Coordinates

Shop Flos Coordinates

 

Eervolle vermeldingen

Ben je net als wij helemaal verkocht aan Flos en de stijl van Michael Anastassiades? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want deze designer van wereldformaat heeft behalve de bovenstaande topcollecties nog heel wat lampen mogen ontwerpen voor het Italiaanse verlichtingsmerk. De eervolle vermeldingen gaan dan ook naar de volgende collecties:

Staat één (of meerdere) van bovenstaande ontwerpen van Michael Anastassiades te pronken in jouw interieur? Laat het ons dan zeker weten in de comments!

Share your thoughts with us!