Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

06

okt
2021

No Comments

In Nieuwigheden

By Elke Leemans

Nieuw bij dmlights: Normann Copenhagen

On 06, okt 2021 | No Comments | In Nieuwigheden | By Elke Leemans

Maak kennis met Normann Copenhagen, de nieuwste toevoeging aan ons uitgebreide aanbod verlichtingsmerken. Dit Deense designlabel ontwerpt minimalistische en tijdloze verlichting in een Scandinavisch jasje. In deze blog vertellen we je alles over dit unieke merk en hun populairste collecties.

Van passie naar succesverhaal

In 1999 beslisten glasimporteur Poul Madsen en designer Jan Andersen om de handen in elkaar te slaan. Ze wilden meer genieten van het werkleven en hun creativiteit de vrije loop laten. Het duo opende een klein winkeltje, maar al snel bleek het succes groter dan aanvankelijk verwacht.

Daarom verhuisden ze enkele jaren later naar een oud bioscoopgebouw met voldoende ruimte om aan de grote vraag te voldoen. Niet alleen hun hippe winkel viel in de prijzen, ook hun ontwerpen werden intussen al meer dan 40 keer bekroond met belangrijke designawards.

Poul Madsen - Jan Andersen

Design met een meerwaarde

Design is voor velen een bron van vreugde. Het doel achter de ontwerpen van Normann Copenhagen is dan ook mensen gelukkig maken met unieke en stijlvolle creaties. De minimalistische vormgeving van hun verlichting geeft een rustgevende toets aan je interieur, terwijl het subtiele kleurgebruik en de originele uitstraling de ontwerpen een uniek karakter geven.

Het Deense designlabel profileert zich tevens als een bedrijf met duidelijke waarden en normen. Zo staan ze bijvoorbeeld sterk achter het idee om milieuvriendelijk te produceren met kwaliteitsvolle materialen. De designs van Normann Copenhagen zijn dus ook erg duurzaam waardoor ze generatielang meegaan. Bovendien voelt het bedrijf een sterke sociale verantwoordelijkheid en steunen ze tal van culturele projecten en goede doelen.

Unieke en toegankelijke collecties

Normann Copenhagen heeft een erg omvangrijk en uiteenlopend aanbod, gaande van verlichting en meubels tot woonaccessoires en textiel. Hun designverlichting kunnen we het beste omschrijven als minimalistisch, tijdloos, Scandinavisch, eenvoudig te begrijpen en toch buitengewoon. Ben je nieuwsgierig geworden? Dat begrijpen we, want er valt dan ook heel wat te ontdekken in het aanbod van Normann Copenhagen.

Amp

De Amp collectie bestaat uit een hanglamp in twee formaten, een kroonluchter, een tafellamp en een wandlamp. In elk model komen twee hoogwaardige materialen terug: glas en marmer. Toen de ontwerper van deze collectie een oude radio uit de jaren 60 aan het restaureren was, werd hij geïnspireerd door de vorm en de warme gloed van de buizenversterker. Amp, de naam van deze lampenfamilie, verwijst dan ook naar de Engelse term ‘tube amplifier’ waarop de vorm van de lampenkap gebaseerd is.

Normann Copenhagen Amp

Shop Normann Copenhagen Amp

 

Bell

De Bell hanglamp heeft een robuuste uitstraling maar oogt toch eenvoudig. Ook hier werd de naam van de collectie geïnspireerd op de vorm van de lampenkap, namelijk een klok. Dankzij zijn minimalistische uiterlijk, ronde vormgeving en matte afwerking past deze pendel ongetwijfeld in ieder interieur. De Bell is gemaakt uit een unieke materialenmix van modern aluminium en zacht rubber. Zelfs aan de kleinste details werd gedacht: de manier waarop het snoer en de lampenkap met elkaar verbonden zijn zorgt voor een speelse en klassevolle toets. Bovendien is er een Bell voor elke ruimte en woonstijl, want je kan kiezen uit maar liefst vier verschillende maten en kleuren.

Normann Copenhagen Bell

Shop Normann Copenhagen Bell

 

Rise

Rise and shine, want deze uiterst charmante wandlamp is de perfecte verlichting naast je bed. De aantrekkelijke vormgeving en de vijf zachte, vrolijke kleuren zorgen ervoor dat je elke morgen met het juiste been uit bed stapt. Doordat de lampenkap 350° draaibaar is, kan je hem gebruiken als leeslampje (direct licht) of als sfeerverlichting (indirect licht). Heb je nog geen stroompunt aan je muur om een wandlamp te installeren? Geen probleem, er is namelijk ook een Rise verkrijgbaar met snoer die je in het stopcontact kan steken.

Normann Copenhagen Rise

Shop Normann Copenhagen Rise

 

Grant

Een basis uit graniet en een gepolijste metalen lampenkap zijn het uitgangspunt van de uitgebreide Grant collectie. Een geslaagde combinatie als je het ons vraagt, want het contrast tussen de hoogglanzende lampenkap en het matte graniet zorgt voor een luxueuze en klassevolle uitstraling. Kortom: klassieke designs in een stijlvol jasje. De Grant collectie bestaat uit twee hanglampen, twee wandlampen, een tafellamp en een vloerlamp en zijn verkrijgbaar in het zwart of messing.

Normann Copenhagen Grant

Shop Normann Copenhagen Grant

 

Phantom

De Phantom mogen we vanwege zijn volumineuze vormgeving gerust een moderne kroonluchter noemen. De lamp bestaat uit een metalen skelet en een silhouet van elastische hars die als een sluier over de lamp gespannen is. Met wat verbeelding doet deze unieke pendel je zelfs denken aan de cocon van een zijderups. De mysterieuze Phantom kroonluchter verspreidt dankzij zijn semi-transparante lampenkap warm en sfeervol licht doorheen de kamer.

Normann Copenhagen Phantom

Shop Normann Copenhagen Phantom

 

Norm

De Norm lampenfamilie bestaat uit maar liefst vier subcollecties: Norm 03, Norm 06, Norm 12 en Norm 69. Elke subcollectie heeft zijn eigen, unieke design. De Norm 69 hanglamp betekende in 2002 de start van het succesverhaal voor Normann Copenhagen. Deze pendel werd oorspronkelijk ontworpen in 1969 door Simon Karkov, en het design werd in 2002 opgepikt en in productie gebracht door Normann Copenhagen. De lamp bestaat uit exact 69 onderdelen die het licht op een prachtige manier weerkaatsen zonder je te verblinden.

Normann Copenhagen Norm 69

Shop Normann Copenhagen Norm

 

Welke collectie van Normann Copenhagen is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!

Share your thoughts with us!