Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

19

feb
2020

No Comments

In Nieuwigheden

By Elke Leemans

Nieuw bij dmlights: Petite Friture

On 19, feb 2020 | No Comments | In Nieuwigheden | By Elke Leemans

Maak kennis met Petite Friture: hedendaagse designverlichting met een speelse toets en oog voor detail. Bij dmlights ontdek je nu de populairste collecties van dit Franse designmerk. Wij geven alvast een woordje tekst en uitleg over het merk en hun inspirerende armaturen.

Petite Friture werd in 2009 in het leven geroepen door Amélie du Passage. De zorgvuldig uitgekozen elegante materialen dragen bij tot een modern en hedendaags design. Alle lampen van Petite Friture hebben een uniek en uitgesproken karakter. Dat er vooral aandacht wordt besteed aan de contouren van elk ontwerp, zien we terugkomen in de verschillende collecties van het merk.

Vertigo

De meest bekende collectie van Petite Friture is misschien wel de Vertigo. Niet verwonderlijk, want dit fascinerende design van Constance Guisset vergeet je namelijk niet snel. Ondanks zijn grote formaat slaagt deze lamp er perfect in om een intieme atmosfeer te scheppen in zowel grote als kleinere ruimtes.

De Vertigo zweeft als het ware in de ruimte. Hij beweegt bij elke luchtstroom en creëert zo een prachtig schaduwspel op de muren.

Petite Friture Vertigo

Shop Vertigo

 

Cherry

De Cherry hanglamp is een strakke designlamp met een minimalistisch ontwerp. En de kers op de taart? Dat is de glanzende bol onderaan de lamp, die de lamp helemaal afmaakt. Dankzij het plexiglas aan de onderkant verspreidt de Cherry een prachtig diffuus licht waardoor elke kamer wordt omgetoverd tot een gezellige ruimte.

Doet deze hanglamp jou ook denken aan de klassieke ijscoupe met een kers erbovenop? Dat is namelijk wat de designers, Daniel – Emma, inspireerde bij het ontwerpen van deze minimalistische eye-catcher.

Petite Friture Cherry

Shop Cherry

 

Mediterranea

Geïnspireerd door de schijnbare gewichtloosheid van wasgoed dat hangt te wapperen over een mediterraans balkon ontwierp Noé Duchaufour-Lawrance deze collectie, bestaande uit elegante hanglampen, wandlampen, tafellampen en staanlampen. Om dezelfde lichtheid te bekomen in zijn design drapeerde hij een geperforeerd metalen blad over een slank pendelarmatuur.

Het geperforeerde patroon in de metalen kap zorgt ervoor dat het licht niet enkel neerwaarts schijnt maar ook op een speelse manier de hele kamer verlicht.

Petite Friture Mediterranea

Shop Mediterranea

 

Lanterna

Voor het design van de Lanterna hanglamp inspireerde ontwerper Sam Baron zich op de typische vorm van de gekende Chinese lampion. Als je de lamp aan doet, wordt het licht gereflecteerd door de goudkleurige binnenzijde waardoor je een warme sfeer creëert bij je thuis.

De geslaagde combinatie van esthetiek en functionaliteit maakt van de Lanterna een eenvoudig maar toch uniek interieurobject met een uitgesproken identiteit.

Petite Friture Lanterna

Shop Lanterna

 

Aura

De designer van de Aura hanglamp, Tomas Kral, gebruikte voor zijn ontwerp materialen die terug te vinden zijn op kantoor. De lampenkap is gemaakt van mesh staal met een matte finish waardoor de lamp een lichtgewicht is en finesse uitstraalt.

De gaatjes in de metalen lampenkap zorgen voor een speels en diffuus lichteffect. Bovenaan is deze unieke hanglamp afgewerkt met een subtiel maar stijlvol messing element.

Petite Friture Aura

Shop Aura

 

Tidelight

Een veelzijdig lampje met een uniek design, zo kunnen we de Tidelight het best omschrijven. De lamp wordt gemaakt van mondgeblazen glas, waardoor elk exemplaar er net wat anders uitziet dan alle andere.

Doet deze Tidelight jou denken aan de koplampen van een auto? Dat is namelijk precies waarop designer Pierre Favresse dit ontwerp heeft geïnspireerd. Het dikke, getextureerde glas versterkt de lichtdiffusie, wat zorgt voor een warm en gezellig lichteffect.

Petite Friture Tidelight

Shop Tidelight

 

Zo, dit waren de populairste collecties van Petite Friture. Ben je benieuwd naar meer? Op onze website ontdek je nóg meer speelse designverlichting van dit Franse merk. Welke lamp is jouw favoriet?

Share your thoughts with us!