Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

12

feb
2020

No Comments

In Interieurinspiratie

By Elke Leemans

Trend gespot: Metaal in je interieur

On 12, feb 2020 | No Comments | In Interieurinspiratie | By Elke Leemans

Goed nieuws voor de fans van zware metalen! 2020 wordt namelijk een regelrecht metal jaar.  Nee, we bedoelen geen luide drums en scheurende gitaren, maar metaal als interieuraccent.

Ok, messing was al een tijdje hip, maar nu maken ook tal van andere metalen hun comeback. Meer industriële metalen als staal en verroest ijzer, maar ook chiquere varianten in goud-, brons- of zilverkleur. Het enige metaal waar je echt niet meer mee wegkomt is rooskoper.

Hoe integreer je nu deze metaaltinten in je interieur? Je kan moeilijk een muur overtrekken met bladgoud of stalen kussens leggen. De makkelijkste manier is om te werken met meubels met metalen poten, accessoires als spiegels en kaders en natuurlijk ook met verlichting.

Om je alvast op weg te helpen naar een Instagramproof interieur voor het nieuwe jaar overlopen we in vogelvlucht een paar van de hipste metalen. En de mooiste lampen die ermee matchen, dat spreekt voor zich.

Goud

In 2020 mag goud weer blinken. Gewaagd en snel over-the-top, maar indien juist gedoseerd geeft het je interieur een vleugje gesofisticeerde luxe.

Onze suggestie: de gouden Banana Lamps van Seletti. Niet enkel de kleur is juist, ook qua design maak je een statement.

Seletti Banana

Shop Seletti Banana

 

Zilver

Ook zilver zorgt voor een stijlvolle toets. Neutraler dan goud en dus ook makkelijker te combineren.

Onze suggestie: de Wever & Ducre J.J.W. lampen van designer Jules Wabbes. Deze zijn overigens ook in het goud verkrijgbaar.

Wever & Ducre J.J.W.

Shop Wever & Ducre J.J.W.

 

Brons

Van alle kostbare metalen heeft brons de warmste uitstraling. Het perfecte metaal dus als je wil gaan voor een gezellig interieur.

Onze suggestie: Artemide Melampo. De meest sfeervolle lampen in één van de meest trendy kleuren van het moment, in één woord: tóp.

Artemide Melampo

Shop Artemide Melampo

 

Roest

Het oranjebruin van roest kan voor de nodige warmte zorgen in een industrieel interieur, zonder aan strakheid in te boeten.

Onze suggestie: de Graypants Roest reeks. Het stoere uiterlijk past zowel in een landelijk interieur als in een ruig industrieel kader.

Graypants Roest

Shop Graypants Roest

 

Chroom

Chroom is misschien wel met meest shiny metaal van allemaal. Zorgt voor een leuk spiegeleffect in je interieur.

Onze suggestie: Gubi Semi. Het retro design van deze fraaie hanglampen gaat perfect samen met de glanzende afwerking.

Gubi Semi

Shop Gubi Semi

Share your thoughts with us!