807354389340702
Home > Buitenverlichting

Buitenverlichting

FAQ

 

 • Een waterdichte aansluiting op het elektriciteitsnet is essentieel. De veiligste manier om dit te doen is door de verbinding te maken in een aftakdoos, en deze vervolgens vol te gieten met hars. De giethars in de aftakdoos zorgt ervoor dat de verbinding en ook je tuinspot volledig vrij blijft van water.
 • Raadpleeg de handleiding van je tuinverlichting voor een correcte aansluiting. De aansluiting van de buitenlamp kan namelijk verschillen van armatuur tot armatuur.

 

 • Je buitenverlichting kan je schakelen met een klassieke schakelaar;
 • Met een afstandsbediening;
 • Of door middel van een sensor en/of een schemerschakelaar.

 

 • Tuinverlichting is ongetwijfeld een meerwaarde langs wandel- en rijpaden. Dit kan in verschillende vormen: tuinpalen, wandlampen, grondspots,...
 • Plaats zeker verlichting waar je het nodig hebt: richting de voordeur, aan de garagepoort, langs een wandelpad naast je huis, op je terras, aan de achterdeur, tuinhuis, enzovoort.
 • Om extra sfeer en gezelligheid te creëren kan je bijvoorbeeld kiezen voor prikspots of andere sfeerverlichting die je tussen de struiken plaatst.
 • Ook een leuk effect: plaats vlakbij een boom een prikspot en richt hem omhoog. Het licht weerkaatst op de boom en zorgt voor een prachtig en speels lichteffect.

 

 • Het spreekt voor zich dat goede buitenverlichting waterdicht is en weersbestendig.
 • Voor een goede waterdichtheid kijk je naar de IP-waarde van de buitenlamp. Goede buitenverlichting heeft een IP-waarde van 44 of hoger. Hoe hoger de IP-waarde, hoe beter de bescherming.
 • Een goede buitenlamp heeft meestal een robuust uiterlijk en is gemaakt uit een stevig materiaal zoals aluminium of metaal.

 

 • Dankzij tuinverlichting verhoog je de zichtbaarheid op belangrijke plaatsen zoals de oprijlaan, voordeur, achterdeur en wandelpaden.
 • Ook kan je je tuin extra sfeervol inrichten met de juiste tuinverlichting.

Buitenverlichting online kopen

Buiten even belangrijk als binnen

De grens tussen binnen en buiten is aan het vervagen. Meer en meer worden ze beschouwd als elkaars verlengde. Dat is alvast een van de vele redenen om enige tijd en moeite te steken in het uitkiezen van je verlichting buiten. Bij dmlights vind je verlichting voor elk soort tuin, van landelijke wandverlichting tot moderne tuinpalen. Het gros van ons aanbod buitenverlichting werkt bovendien met energiezuinige led.

Maak het gezellig in je tuin

Comfort, sfeer en mooi design is niet alleen binnenshuis belangrijk. Nee, in tuin en terras gelden ondertussen dezelfde regels. Verlichting buiten moet naast functioneel ook sfeervol zijn. Een gevolg hiervan is dat verlichting die je normaal uitsluitend binnen verwacht, meer en meer beschikbaar wordt als buitenlamp. We denken hierbij aan staan- en tafellampen voor buiten op je terras.

Houd het praktisch

Gezelligheid is één ding, functionaliteit langs de andere kant is iets dat je nooit uit het oog mag verliezen. De nodige basisverlichting op je terras, tuinpaden en tuin moet jou en bezoekers ’s avonds in staat stellen veilig van a tot z te geraken. Elk niveauverschil en richtingswijziging van een pad moet voldoende belicht zijn.

Dit krijg je voor elkaar met energie-efficiënte led-buitenverlichting. En als je helemaal van gemak houdt kan je werken met bewegingssensoren. Er is zelfs buitenverlichting met sensor rechtstreeks in verwerkt.

’s Avonds komt een geheel nieuw aspect van je tuin tot leven

De basisverlichting kan je aanvullen met sfeerverlichting om je tuin ’s avonds op een magische manier tot leven te wekken. Voorzie terrasverlichting om optimaal te profiteren van zalige zomeravonden. Heb je een bonkige eik met prachtig bladerdek staan? Waarom deze niet accentueren met een of meerdere grondspots tegen de stam? Of gebruik spots op pin om een beeld of ander kunstwerk uit te lichten.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
Categorieën
Bekijk meer
© 2014 - 2019(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden