807354389340702

Ontdek meer over DCWéditions

DCWéditions Phil & Fred

Het ontstaan van DCWéditions

Hoewel de modellen van DCW éditions misschien anders doen vermoeden is het Franse merk nog behoorlijk recent. Pas in 2008 zag het Parijse designlabel het levenslicht. Onder de naam DCWéditions wilden Philippe Cazer en Frédéric Winkler eerlijke objecten op de markt brengen die de tand des tijds zouden doorstaan.

De DCWéditions Lampe Gras, gebaseerd op een ontwerp van Bernard-Albin Gras was het eerste ‘object’ dat ze toevoegden aan hun collectie. De originele Gras lamp uit 1921 kreeg een update, zodat het model zou voldoen aan hedendaagse normen. Met het succes van deze eerste DCWéditions was de toon gezet. In de jaren die volgden brachten de Parijzenaars nog verschillende schitterende re-edits van klassiekers uit.

Eigentijdse designs

Eigentijdse DCW designs

Naast oude designs nieuw leven inblazen brengt DCWéditions ook nieuwe ontwerpen op de markt. Collecties als ISP, In The Tube en In The Sun zijn duidelijk geïnspireerd door het verleden en toch ontegensprekelijk hedendaags.

Dit is ook de kracht van het Franse merk. Door niet toe te geven aan modegrillen en trends weten ze een eigenheid te behouden die tijdloos en luxueus oogt. Zoals ze het zelf zeggen: ‘”We willen niet iedereen proberen te behagen, maar we denken dat er genoeg zijn zoals wij zodat onze objecten hun publiek wel zullen vinden”.

Veelzijdigheid van DCWéditions

De veelzijdigheid van DCWéditions

De verlichtingscollectie van DCWéditions bestaat slechts uit een twintigtal collecties. Toch weet het Parijse merk met deze eerder beperkte portfolio een enorm veelzijdig aanbod te brengen. Zo zijn er van de DCWéditions Lampe Gras bijvoorbeeld meer dan dertig verschillende modellen verkrijgbaar, waarvan er zelfs vijf geschikt zijn voor buitengebruik.

Ook de DCW Mantis collectie blinkt uit in veelzijdigheid. Het populaire ontwerp van Bernard Schottlander uit 1951 is verkrijgbaar als hanglamp, tafellamp, staande lamp en wandlamp.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.