807354389340702
Home > Flos > Goldman

Flos Goldman


Flos Goldman

Heruitgave van de traditionele bankierslamp

Dat een designlamp geen toeters en bellen nodig heeft om op te vallen wordt nogmaals aangetoond door de Flos Goldman tafellamp van de Israëlische designer Ron Gilad. De lamp lijkt minutieus te zijn ontdaan van alle overbodige franjes waardoor de lamp straalt door haar eenvoud.

Flos Goldman: nieuw leven voor een oude bekende

Designer Ron Gilad haalde zijn inspiratie bij de typische tafellampen uit de bancaire wereld van de negentiende eeuw. De lamp wordt gekenmerkt door een koperen basis en een typische groene glazen lampenkap. Gilad besloot om de bankierslamp van weleer nieuw leven in te blazen onder het adagium “less is more”. De lamp werd voorzien van moderne LED-verlichtingstechnologie en werd tegelijkertijd in een veel strakker designkleedje gestoken. De naam van de lamp ontleende hij op zijn beurt van de bekende Amerikaanse bank Goldman Sachs.

De tafellamp is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen. Enerzijds is de Flos Goldman beschikbaar in een vergulde voet met een groene glazen lampenkap en anderzijds in een voet gemaakt uit nikkel voorzien van een grijze lampenkap. Opvallend detail is dat Gilad er in tegenstelling tot de originele lamp voor heeft gekozen om de trekschakelaar te vervangen door een schakelaar die verwerkt zit in de voet van de lamp.

Ron Gilad: De bezieler

Rond Gilad (1972) werd geboren in Tel Aviv en studeerde af als industriële vormgever in Jeruzalem. Zijn designs worden voornamelijk gekenmerkt door een combinatie van enerzijds minimalisme en anderzijds functionalisme. In zijn ontwerpen – gaande van lampen tot stoelen en boekenrekken – slaagt hij er telkens in om verschillende materiaalsoorten een symbiose te laten aangaan.

Als je weet dat het werk van Gilad onderdeel vormt van een permanente collectie in het Metropolitan Museum of Art te New-York en het Museum of Art in Tel Aviv, dan weet je dat je met de Flos Goldman tafellamp een ware designparel in huis hebt staan.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
Bekijk meer
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden