807354389340702
Home > Flos > Tatou

Flos Tatou


Flos Tatou - Beantwoordt volledig aan de 'Flosophy'

Wie denkt aan designlampen, denkt automatisch aan een aantal topmerken. De kans is groot dat Flos tot dit mentale lijstje behoort. Deze Italiaanse lampenspecialist bracht sinds de jaren zestig al heel wat lampen op de wereld. Flos Tatou van Patricia Urguiola is één van de lichtgevende parels uit deze Italiaanse stal.

Tatou beantwoordt volledig aan de 'Flosophy' van het bedrijf dat draait rond het scheppen van lichtpoëzie en licht-iconen, waarbij functionaliteit niet uit het oog wordt verloren.

Flos Tatou: een vleugje Japan

Designer Patricia Urquiola haalde de inspiratie voor haar Flos Tatou lamp uit de Japanse samurai-wereld en meer bepaald het harnas van de krijgers. Het design combineert weerbaarheid en sterkte met dynamisme en luchtigheid. Urquiola wou de westerse en oosterse wereld op die manier samenbrengen in één lamp. De structuur van de lamp bestaat uit vier gelijkvormige stukken die in elkaar overgaan en daardoor een beschermende schelp vormen.

De Flos Tatou verspreidt een aangenaam direct licht langs boven en langs onder. Door de kieren van de gevlochten schelp ontsnapt er eveneens licht waardoor er op de omgeving een speciale ruitvormige schaduw wordt geworpen. De Tatou is niet alleen beschikbaar als hanglamp, maar eveneens als staanlamp en als tafelmodel. Er is keuze uit drie soorten afwerking: wit, zwart of grijs.

Patricia Urguiola: een Italiaans unicum

Patricia Urguiola (1961) is geboren in Spanje en woont sinds twintig jaar in Italië. Ze werkt er voor de meest prestigieuze verlichtings-en meubelmerken en is hiermee één van de weinige vrouwelijke ontwerpers in Italië.

Ze is sterk beïnvloed door de bekende Italiaanse industriële ontwerper Achille Castiglioni. Op haar CV staan ondertussen merken als Kartell, Foscarini, Alessi en Flos, waarvan de Flos Tatou één van haar lichtgevende parels is.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
Bekijk meer
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden