807354389340702

Halogeenlampen op 12V vervangen door LED (bij dimmen)

Als je halogeenlampen op 12V wilt vervangen door LED, is het belangrijk dat je rekening houdt met het type transfo dat gebruikt is. Het scenario is namelijk anders naargelang er gewikkelde of elektronische transformators geïnstalleerd zijn. Bovendien moet je in dit geval ook rekening houden met de reeds geïnstalleerde dimmers.

Gewikkelde transfo

Wanneer je lampen op 12V werken en je gewikkelde transfo's geïnstalleerd hebt, moet je er vooral op letten dat je bestaande dimmers compatibel zijn met je nieuwe LED-lampen. Als ze compatibel zijn, kan je je lampen gewoon één op één vervangen.

Zijn de dimmers niet compatibel met de LED-lampen, dan zal je eerst nieuwe LED-compatibele dimmers moeten plaatsen. Pas dan kan je overgaan tot het vervangen van je bestaande lampen door LED.

Elektronische transfo

Indien je met 12V spots werkt en er elektronische transfo's geïnstalleerd zijn, is het aangeraden deze transfo's te vervangen door gewikkelde transfo's op 12V. Het vervangen van de transfo's door LED-voedingen is minder interessant aangezien de meeste LED-voedingen niet dimbaar zijn.

Houd er bij het inbouwen wel rekening mee dat gewikkelde transfo's doorgaans groter en zwaarder zijn. Een transfo die we in deze situatie kunnen aanraden vanwege zijn toch wel compacte formaat en betrouwbaarheid is de KRS TR 50AUT.

Na het vervangen van de elektronische transfo kan je je lampen vervangen door LED. Welke LED-spots in dit geval in aanmerking komen vind je hieronder. Voor meer informatie over de andere situaties kan je terecht op onze helppagina 'Halogeen vervangen door LED'.

Geschikte LED-lampen

© 2000 - 2018(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.