807354389340702

Elektriciteit
Wat is een IP-waarde?

De IP-waarde geeft aan in welke mate elektrische toestellen zoals verlichtingsarmaturen afgeschermd zijn tegen stof en water. Een IP-waarde bestaat altijd uit twee cijfers.

Lees meer...Wat is serie- en parallelschakeling en wanneer pas ik wat toe?

Er zijn twee verschillende manieren van schakeling mogelijk: serie- of parallelschakeling. Het kennen van het onderscheid is noodzakelijk voor de bedrading van LED-verlichting. LED moet ofwel in serie, ofwel parallel geschakeld worden. Hoe deze moeten geschakeld worden, hangt af van de lichtbron. Een verkeerde schakeling bij LED daarentegen, zorgt ervoor dat uw LED’s stukgaan

Lees meer...Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw elektriciteitsaansluiting?

Voor de aansluiting van uw elektriciteit op het distributienet heeft u normaliter nodig:

  1. EXVB-kabel
  2. TPC10-buis
  3. Meter-/tellerkast
  4. Meetmodule

Welk type en dikte van kabel, alsook het type meterkast u precies dient te nemen, wordt door de beheerder van uw distributienet (Eandis, Iverlek,…) zorgvuldig beschreven.

Lees meer...Hoe weet ik of ik een verlichtingstoestel in de badkamer mag installeren?

Om te bepalen of een elektrisch toestel zoals een verlichtingstoestel al dan niet in de badkamer mag gemonteerd worden dien je te kijken naar de IP-waarde van het toestel, de spanning waarop het werkt en de plaats waar je het wenst te monteren.

Om de veiligheid te verzekeren wordt de badkamer ingedeeld in vier denkbeeldige zones op basis van hun afstand van het bad, de douche of de lavabo. Afhankelijk van de zone waarin je het toestel wenst te monteren, gelden er verschillende veiligheidsvereisten inzake IP-waarde en spanning.

Lees meer...Welke soorten elektriciteitskabels zijn er en waarvoor worden ze gebruikt?

Neem een kijkje bij ons installatiemateriaal en je zal zien dat er verschillende soorten elektriciteitskabels bestaan. Op deze pagina geven we meer informatie over de meest gebruikte varianten.

Lees meer...Waterschade aan grondspots door opkomend grondwater. Hoe komt dit?

Buitenverlichting heeft te kampen met koude, regen, wind, maar ook met grondwater dat soms naar boven komt. Vooral voor grondspots kan dit grondwater een bedreiging vormen.

Het grondwaterniveau varieert van gebied tot gebied, en wijzigt doorheen het jaar. Toch zorg je best steeds voor een waterdichte aansluiting van je grondspots.

Lees meer...
Hoe kan ik sluimerstroom tegengaan?

Heb je last van een LED-lamp die lichtjes blijft lichtgeven wanneer ze uit staat? Dan maakt je lichtcircuit waarschijnlijk gebruik van een enkelpolige schakeling. Hierbij wordt bij het uitschakelen van de lamp de fasedraad uitgeschakeld, maar de nuldraad niet.

Lees meer...


Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2023(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.