807354389340702

Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw elektriciteitsaansluiting?

Voor de aansluiting van uw elektriciteit op het distributienet heeft u normaliter nodig:

  1. EXVB-kabel
  2. TPC10-buis
  3. Meter-/tellerkast
  4. Meetmodule

Welk type en dikte van kabel, alsook het type meterkast u precies dient te nemen, wordt door de beheerder van uw distributienet (Eandis, Iverlek,…) zorgvuldig beschreven.

Nadat uw distributienetbeheerder een voorstel heeft opgemaakt, kan u bij ons terecht voor het aankopen van alle benodigdheden:

1. EXVB-kabel

EXVB cable

De EXVB-kabel is nodig om de verbinding te maken tussen uw elektriciteitsnet en het distributienet. Langs deze weg komt de elektriciteit bij u binnen.

Op basis van de benaming van de kabel kan u de specificaties ervan afleiden. Bijvoorbeeld: EXVB 4X10. De ‘E’ betekent dat de kabel bewapend is tegen knaagdieren, de ‘X’ staat voor ‘polyetyleen’, de ‘V’ voor ‘vynyl’ en de ‘B’ voor het feit dat de kabel opgebouwd is volgens de Belgische normen (CEBEC).

Voor deze kabel is geen aarding nodig.

Online bestellen: Bekijk al onze EXVB-kabels

2. TPC10-buis

TPC10 buis

De EXVB-kabel wordt in de grond gelegd en moet daarom in een beschermende TPC10-buis geplaatst worden.

Online bestellen: Bekijk al onze TPC10-buizen

3. Meter- of tellerkast

Meter box

De EXVB-kabel komt in uw woning binnen in de meterkast (ook wel tellerkast genoemd). De meterkast bestaat uit een body met aansluitscheider. De aansluitscheider zit vrijwel altijd standaard bij de meterkast. De rest van de inhoud zal door uw distributienetbeheerder zelf aangeleverd worden.

Online bestellen: Bekijk al onze meterkasten

In 99% van de gevallen zal u de GE (Vynckier) VY 14920-006 meterkast dienen te gebruiken (incl. aansluitscheider).

4. Meetmodule

Meetmodule

Ten slotte heeft u nog een meetmodule nodig. Deze zal in de meterkast geplaatst moeten worden.

Online bestellen: Bekijk al onze meetmodules

© 2000 - 2018(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.