807354389340702

Wat heb ik nodig bij een nieuwbouw elektriciteitsaansluiting?

Nieuwbouw elektriciteitsaansluiting

Voor de aansluiting van uw elektriciteit op het distributienet heeft u normaliter nodig:

  1. EXVB-kabel
  2. TPC10-buis
  3. Meter-/tellerkast

Welk type en dikte van kabel, alsook het type meterkast u precies dient te nemen, wordt door de beheerder van uw distributienet (Fluvius, Sibelga,…) zorgvuldig beschreven.

Nadat uw distributienetbeheerder een voorstel heeft opgemaakt, kan u bij ons terecht voor het aankopen van alle benodigdheden:

1. EXVB-kabel

EXVB cable

De EXVB-kabel is nodig om de verbinding te maken tussen uw elektriciteitsnet en het distributienet. Langs deze weg komt de elektriciteit bij u binnen.

Op basis van de benaming van de kabel kan u de specificaties ervan afleiden. Bijvoorbeeld: EXVB 4X10. De ‘E’ betekent dat de kabel bewapend is tegen knaagdieren, de ‘X’ staat voor ‘polyetyleen’, de ‘V’ voor ‘vynyl’ en de ‘B’ voor het feit dat de kabel opgebouwd is volgens de Belgische normen (CEBEC).

Voor deze kabel is geen aarding nodig.

Bekijk al onze EXVB kabels

2. TPC10-buis

TPC10 cable

De EXVB-kabel wordt in de grond gelegd en moet daarom in een beschermende TPC10-buis geplaatst worden.

Bekijk al onze TPC10 buizen

3. Meter- of tellerkast

Meter box

De EXVB-kabel komt in uw woning in de meterkast (ook wel tellerkast genoemd). De meterkast type 25D60 bestaat uit een body met aansluitscheider en is voorzien van een digitale kWh-teller.

Bekijk onze meterkast type 25D60

In 99% van de gevallen zal u deze ABB (Vynckier) dienen te gebruiken (incl. aansluitscheider).

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.