807354389340702

Wat is een conbox of concrete box en waarvoor heb ik dat nodig?

Een conbox of concrete box dien je te gebruiken voor het inbouwen van spots in volle betonnen plafonds of wanden. Om precies te zijn kan je een conbox gebruiken bij volgende plafonds en wanden: stucanet, beton + plaaster, betonnen balken en blok + plaaster, geprefabriceerde betonnen plaat + plaaster, en bakstenen + plaaster.

Een conbox zorgt voor een propere en veilige installatie van jouw inbouwspots. Je kan ze reeds installeren vooraleer het beton gegoten worden om zo de juiste holtes voor jouw inbouwspots te voorzien. Het is eveneens mogelijk om de inbouwgaten zelf uit te kappen na het betongieten.

Tip: ook bij dunne binnenmuren kan een conbox van nut zijn. Indien er een inbouwgat nodig is in een dunne binnenmuur wordt vaak een gat gekapt doorheen de gehele dikte van de muur tot in de achterliggende kamer. Door te werken met een conbox heb je in de achterliggende kamer opnieuw een vlak waartegen je kan bepleisteren. Zo blijft de binnenkant van de conbox mooi vrij en heb je de ruimte die nodig is om je verlichting te plaatsen.

Hoe installeer ik een conbox?

  1. Kijk de minimum en maximum afmetingen van het inbouwgat van jouw conbox na. Kap het inbouwgat uit en voorzie de nodige ruimte voor je kabels. (Of plaats de conbox al bij het stutten zodat na het betongieten onmiddellijk de juiste holtes voorzien zijn.)
  2. Plaats de conbox in het inbouwgat. Markeer met potlood de punten waar je de gaten dient te boren voor het bevestigen van de conbox.
  3. Boor de vier gaten voor de schroeven.
  4. Assembleer de conbox en schroef deze vast in de wand of in het plafond.
  5. Werk de conbox af met de bepleistering en een likje verf.
  6. Plaats jouw spot in de ingewerkte conbox.

Hoe installeer ik een conbox?

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden