807354389340702

Wat is de ideale ophanghoogte van een wandlamp?

De hoogte van een wandlamp bepaal je uiteraard zelf, en hangt vaak af van je persoonlijke voorkeur of de toepassing. Maar meestal wordt een hoogte van 1m60 à 1m70 als maatstaf genomen. Zo bevindt de wandlamp zich ongeveer op ooghoogte. Dit vermijdt verblinding doordat je niet rechtstreeks in de lichtbron kunt kijken.

Bovengenoemde regel geldt voor up-en-down of up/down wandlampen, wandlampen met indirect licht. Een kleine LED-inbouwspot in de hal of boven de trap moet uiteraard lager geïnstalleerd worden. Deze zijn bedoeld voor oriëntatie om jouw ’s nachts door de hal te gidsen.

Downlighters die zich hoger bevinden kunnen vanwege verblinding storend ervaren worden. Hetzelfde geldt voor uplighters die te laag hangen.

Tip: houd in een ruwbouw ook rekening met de vloeropbouw. Wanneer er bijvoorbeeld op de betonplaat nog 10 cm isolatie en 8 cm chape komt, neem dan een hoogte van 1m78 à 1m88.

Ideal mounting height wall light

Wandlampen online bestellen

Nu je de ideale hoogte weet om wandlampen te monteren is het enkel nog kwestie van de perfecte wandlampen uit te kiezen. In ons gamma vind je voor elke kamer en voor elke stijl de perfecte wandverlichting. Maak je keuze en bestel eenvoudig online.

Ontdek alle wandlampen

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2019(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden