807354389340702

Kies ik voor meerdere lichtpunten best één grote algemene transformator of eerder verschillende kleine transformatoren?

Technisch gezien maakt dit eigenlijk niet zoveel uit. Vanuit economisch standpund kan u beter verschillende kleinere transformatoren gebruiken.

Het verschil tussen de kostprijs van bijvoorbeeld vijf transformatoren van 50W en die van één transformator van 250W is verwaarloosbaar. De vijf van 50W zijn net ietsje duurder.

Het grote verschil krijgt u als er een transformator zou uitvallen. Indien er een transformator van 50W stukgaat, blijven er nog vier lichtpunten over en dient u maar één transfo van 50W te vervangen (kostprijs is ± 1/5 van een transformator van 250W).

Als de transformator van 250W het begeeft, brandt er geen enkel licht meer en dient u één dure transformator te vervangen.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.