807354389340702

Waar moet ik op letten bij spots in een vals plafond?

Indien je spots wenst te plaatsen in een vals plafond kan je best opteren voor spots met S1 inbouwveren (springveren). Deze veren zijn speciaal ontworpen voor valse plafonds. De veren kunnen klemmen tegen de bovenkant van het valse plafond zodat het de spots letterlijk tegen het plafond trekt.

Springveren

Let op: ook hier is in sommige gevallen een beperking van de maximumdikte van de plaat van het plafond.

Voor spots op 12V kan je in tegenstelling tot een betonnen plafond wel gebruik maken van elektronische transformatoren. Je kan de transformator makkelijk wegsteken in de holle ruimte van het plafond. Hier hebben ze voldoende koeling zodat ze hun maximum temperatuur voor oververhitting niet zullen bereiken. Je kan ook opteren voor gewikkelde transformatoren. Deze kan je op een verdere afstand plaatsen van de spots zodat deze eventueel in een technische ruimte kunnen ondergebracht worden.

Let wel op dat de afstand tussen de spot en de transformator afhankelijk is van de belasting en van de draadsectie.

Spots op 230V vormen geen probleem indien je ze plaatst in een vals plafond. Deze hebben geen transformator nodig.

Tenslotte is het handig om op voorhand verlichting te kiezen. Op deze manier heb je meteen de juiste afmetingen voor de te boren gaten.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2019(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden