807354389340702

Ontdek meer over Kartell

Familie Luti

Van de automobiel sector naar designverlichting

Het verhaal van Kartell begint bij de komst van een geheel nieuw materiaal, namelijk plastiek. Giulio Castelli, gefascineerd door de vormbaarheid van plastiek, roept in 1949 Kartell in het leven. Het bedrijf beperkt zich in eerste instantie tot de productie van auto-onderdelen en huishoudelijke artikelen.

De brede inzetmogelijkheden van plastiek zorgen ervoor dat de productie zich snel uitbreidt tot laboratorium-producten. In 1963 start Kartell eveneens met het fabriceren van artikelen voor wooninrichting. Met de productie van meubels en verlichting werd de Kartell Habitat Division geboren, ondertussen wereldwijd bekend in de designwereld!

Kartell Bourgie

Het onuitputtelijke potentieel van kunststof

Het belangrijkste kenmerk van Kartell is het materiaal dat ze gebruiken. De designers van Kartell onderzoeken het haast onuitputtelijke potentieel van plastiek en verleggen hierbij continu de grenzen van het mogelijke. Met doorgedreven onderzoek tracht men de functionele kwaliteiten en esthetische waarde van plastiek te verbeteren.

Kartell brengt vernieuwing met verrassende en speciale kleuren, fascinerende lichtreflectie en transparantie. Ook andere eigenschappen, zoals flexibiliteit of een metaalachtige uitstaling, verrassen toeschouwers keer op keer.

Kartell knowhow

Milieuverantwoorde productie

Deze kleurrijke verlichting is niet enkel aangenaam voor het oog. Bij Kartell draagt men milieuverantwoorde productie hoog in het vaandel.

Men streeft naar het ontwikkelen van veilige en duurzame producten van een hoge kwaliteit. Dit gebeurt met een zo klein mogelijke afvalproductie en processen die een minimaal aan vervuiling veroorzaken. Tevens is er aandacht voor de recyclage van afval.

Dit engagement zorgde ervoor dat Kartell in 1996 het ISO 9001 certificaat toegekend kreeg, hetgeen in 2010 vernieuwd werd. Verder behaalde het designmerk in 2011 het ISO 14001:2004 certificaat.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.