807354389340702
Home > Kartell > FL/Y

Kartell FL/Y


De Kartell FL/Y – een van de meest kleurrijke hanglampen

Kartell bewijst dat eenvoud siert. De FL/Y hanglamp heeft namelijk een eenvoudige ronde lampenkap. Wat deze lamp zo speciaal maakt, is de grote keuze aan kleuren. De Kartell FL/Y is verkrijgbaar in meer dan tien verschillende kleuren, gaande van licht groen tot trendy koper.

Door Ferruccio Laviani

Ferruccio Laviani is de geestelijke vader van de Kartell FL/Y. Deze Italiaanse ontwerper, geboren in 1960, heeft eigenlijk een architectuurdiploma. De samenwerking met Kartell begon in 1991, toen Laviani gevraagd werd om beursstanden en winkels te ontwerpen. Zijn ontwerpen vielen duidelijk in de smaak. Het duurde dus niet lang voordat Kartell hem vroeg om aan andere projecten te werken. Vandaag de dag heeft Ferruccio Laviani enkele van de meest iconische Kartell lampen op zijn naam staan, waaronder de Bourgie, Take en Taj.

Gemaakt van methacrylaat

Kartell is een echte kunststofspecialist. Ook deze FL/Y hanglamp is gemaakt uit methacrylaat. Dat biedt allerlei voordelen. Enerzijds is dit armatuur heel licht, maar tegelijk toch sterk. Daarnaast kan dit methacrylaat makkelijk gekleurd worden. Daarom is de Kartell FL/Y verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende kleuren. Geel, blauw, rood, fuchsia, groen, … er is voor ieder wat wils.

De gekleurde versies zijn semitransparant. Recent werden er ook enkele niet-doorzichtige varianten gelanceerd. De Kartell FL/Y in wit, zwart, chroom, messing of koper hebben een ‘volle’ lampenkap.

Spelen met de Kartell FL/Y

In woningen gebruikt men vaak één of twee Kartell FL/Y hanglampen boven de tafel – meestal in dezelfde kleur. In horecazaken en kantoren durft men een iets creatievere toer op te gaan. Daar worden verschillende kleuren van de Kartell FL/Y gecombineerd tot een kleurrijke cluster. Dat geeft een speelse toets aan de ruimte.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden