807354389340702
Home > Louis Poulsen > PH Artichoke

Louis Poulsen PH Artichoke


Louis Poulsen PH – Beroemd Deens topdesign

De Louis Poulsen PH collectie is een beroemde, uitgebreide collectie hanglampen, tafellampen, wandlampen en staanlampen. Poul Henningsen streefde naar zuinige en indirecte verlichting met zijn modellen. Tijdens zijn zoektocht heeft hij een groot aantal modellen gecreëerd die zowel in privé als publieke sfeer kunnen hangen. Enkele voorbeelden uit de collectie zijn: PH-3, PH5, PH50, PH80, PH Lourdes, PH Artichoke, PH Snowball,…

Deense designer Poul Henningsen

De man die aan de basis ligt van de Louis Poulsen PH collectie is de Deense designer Poul Henningsen. Hij is in 1925 beginnen werken voor Louis Poulsen en deze samenwerking heeft tot aan zijn dood geduurd. Poul Henningsen is een pionier geweest op het vlak van verlichtingstheorieën (schaduw, kleurweergaven,…) die vandaag de dag binnen Louis Poulsen nog steeds gehanteerd worden.

Zeer uiteenlopende modellen

De eerste modellen uit de collectie dateren uit 1925 en maken deel uit van de PH3-schermenfamilie. Ze berusten op een 3:2:1 verhouding waarbij het bovenste scherm de grootste diameter heeft en het onderste de kleinste.

Het meest succesvolle model is de Louis Poulsen PH5. Deze werd in 1958 geïntroduceerd en is tot op heden in een op de twee Deense huiskamers terug te vinden.

De Louis Poulsen PH Artichoke is een iets buitengewoner model. Het armatuur ervan bestaat uit een 72 bladen en is een van 's werelds beroemdste designlampen. Er zijn wereldwijd dan ook talrijke replica's te vinden.

Indirect licht

Daar waar de armaturen van de Louis Poulsen collectie zo verschillend zijn, heerst er grote unanimiteit op het vlak van lichtverspreiding. Poul Henningsen wou absoluut schitteringsvrij licht produceren. Enerzijds door het matteren van de onderkant van de schermen, zoals bij de Louis Poulsen PH-3 kappenfamilie. Anderzijds door de lichtbron vanuit geen enkele hoek zichtbaar te maken, zoals bij de Louis Poulsen PH Artichoke.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.