807354389340702

Ontdek meer over New Works

New Works Nikolaj & Knut

Het ontstaan van New Works

New Works is een jong designlabel, in 2015 opgericht door Nikolaj Meier en Knut Bendik Humlevik. Hun droom was om een studio op te richten waar ontwerpen tot leven kwamen en waar ruimte was voor creatieve experimenten, een plaats voor “New Works”.

Ook vandaag staan beide heren nog samen aan het roer, Nikolaj als CEO en Knut Bendik als Creative Director. Met slechts enkele gedreven medewerkers blijven ze dagelijks werken aan een collectie die bestaat uit high class woonaccessoires aan een aanvaardbare prijs.

Eigentijdse designs

De kernwaarden van New Works

Bij het Deense New Works worden idealen nog hoog in het vaandel gedragen. Heel hun doen en laten stoelen ze op vier kernwaarden: Natuurlijk, Experimenteel, Tastbaarheid, Ambacht.

“Natuurlijk” laat zich merken in de materiaalkeuzes van New Works. Marmer, hout en andere natuurlijke materialen spelen een hoofdrol in de collectie van dit jonge Scandinavische merk.

“Experimenteel” vertaalt zich in de constante zoektocht naar nieuwe vormen, materialen en texturen. Deze obsessie voor detail en drang naar vernieuwing is de drijvende kracht achter de tijdloze designs van New Works.

"Tastbaarheid” heeft alles te maken met textuur en gevoel. Design moet voelbaar zijn. Daarom vindt New Works het zo belangrijk om materialen en technieken zo puur mogelijk te houden, om zo de originele ruigheid te behouden.

“Ambacht”, respect voor traditionele werkwijzen in combinatie met technieken uit alle uithoeken van de wereld stelt New Works in staat om de grenzen van materialen en vormgeving te verleggen.

Veelzijdigheid van New Works

De New Works collectie

De collectie van New Works bestaat naast verlichting ook uit meubilair en decoratieve objecten zoals kandelaars en vazen.

De verlichtingscollectie bestaat uit een tiental collecties. Geen vuistdikke catalogus dus, maar een kleine en fijne selectie van onvervalste sfeerbrengers. Het beste voorbeeld is misschien nog wel de Material familie. Zoals de naam al weggeeft is de hoofdrol in dit eenvoudige ontwerp weggelegd voor het materiaal waarin de lampen gemaakt zijn.

De mogelijkheden gaan van hout over opaal glas tot marmer. Elke uitvoering heeft zo een totaal eigen look en feel, die elk voor een geheel aparte sfeer zorgen. Zo is er voor elk interieur wel een geschikt “Material” te vinden bij New Works.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden