807354389340702

  Ontdek meer over Studio Italia

  Studio Italia Andrea Tosetto

  In de voetstappen van de traditionele glasblazers

  Zoals de naam al doet vermoeden werd Studio Italia opgericht in Italië, het hart van de designverlichting. Angelo Tosetto begon er artistieke kandelaars te creëren, op dezelfde wijze als de traditionele glasblazers van Murano dat deden.

  Tosetto slaagde erin om elke verlichtingsarmatuur een harmonieuze vorm te geven, en die harmonie is tot op de dag van vandaag een van de meest typerende eigenschappen van het Italiaanse verlichtingsmerk. De ontwerpers combineren het tijdloze design op een perfecte manier met de hedendaagse technologie.

  Studio Italia

  Een duidelijke stijlevolutie

  De armaturen van Studio Italia zijn erg herkenbaar door hun evenwichtige materiaalgebruik. Glas en metaal vloeien naadloos in elkaar over en vormen samen een prachtig geheel. Er werd vooral in de beginperiode dikwijls gekozen voor koper, messing of roestvrij staal.

  Tegenwoordig maakt het merk vaker gebruik van moderne materialen zoals kunststof. Ook de designs hebben een duidelijke evolutie doorgemaakt: waar er vroeger vooral sprake was van traditionele vormgeving, denkt Studio Italia nu wat vaker out of the box.

  Studio Italia Kelly

  Getalenteerde ontwerpers en ingenieurs

  Studio Italia wordt verkocht in meer dan 90 verschillende landen en wordt steeds populairder bij het grote publiek. Het bedrijf werkt dan ook samen met een groot aantal getalenteerde ontwerpers, ingenieurs en architecten.

  Eén van de meest bekende ontwerpen is de Kelly, een elegante en hedendaagse lamp. Helemaal anders qua uitstraling, maar ook erg geliefd, is de Nostalgia. Deze opvallende pendellamp vertoont grote gelijkenis met een kerstornament, met haar weerspiegelende metalen frame.

  Volg ons op Instagram
  Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
  © 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

  De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

  Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden