807354389340702
Home > Tom Dixon > Beat

Tom Dixon Beat


Tom Dixon Beat Light designlampen

De Tom Dixon Beat Light hanglampen zijn enorm populair. Je vindt ze in woningen, hippe bars, sterrenrestaurants en winkels. Maar wist je dat er ook staan-, vloer- en wandlampen in ons Beat Light assortiment zitten? Ze hebben dezelfde stijlvolle uitstraling als de pendellampen, maar dan in een andere verpakking.

Het verhaal achter de Beat Lights

Volgens Tom Dixon is de Beat Light collectie een oefening in ‘expressief minimalisme’.  Eenvoudige vormen die opvallen door hun kleurencombinaties en subtiele details.

Hij liet zich inspireren door de traditionele kookpotten en waterkruiken van India. Daar worden deze hanglampen trouwens gemaakt. Ze worden vervaardigt uit massieve messing platen. De productie is handwerk, waarbij de messing platen door vaklui met de hand in een vorm worden ‘geslagen’ (vandaar de naam ‘Beat Light’). Door dit proces zijn er nog steeds kleine putjes en builtjes zichtbaar in de binnenkant – wat het ontwerp karakter geeft.

Als afwerking krijgt de buitenkant een zwarte laag. Dat zorgt voor een mooi contrast. Tegenwoordig zijn er ook varianten van de Tom Dixon Beat Light met een messing, witte of grijze buitenkant. Er is dus voor ieder wat wils.

Vier vormen

In onze Tom Dixon Beat Light collectie zitten vier verschillende vormen.

De Beat Light Stout lijkt op een grote waterkruik. De lampenkap heeft een bolvormig ontwerp waarvan de bovenste en onderste helft werden platgedrukt. De Beat Light Tall heeft een slanker profiel. Deze pendellamp bestaat uit twee kegelvormen. Daarnaast is er nog de Beat Light Wide. Ook dit model heeft een kegelvorm, maar dan eentje die is platgedrukt waardoor de lampenkap op een tovenaarshoed lijkt. De Beat Light Fat is het laatste model. Deze kap heeft bovenaan een kegelvorm, terwijl de onderste helft aan een bal doet denken.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.