807354389340702
Home > Flos > Bibliotheque Nationale

Flos Bibliotheque Nationale


Flos Bibliothèque Nationale - Lamp, boekenschap en USB-station

Met Flos Bibliothèque Nationale wou topdesigner Philippe Starck een staanlamp ontwerpen die een mooi eerbetoon bracht aan de gelijknamig Parijse nationale bibliotheek. Het is immers een unieke plaats waar alles dat ooit gepubliceerd is geweest in Frankrijk wordt bijgehouden. Hij toverde voor het Italiaanse designmerk Flos dan ook een magische boekenschap uit zijn mouw dat tegelijkertijd als staanlamp fungeert en waarbij de schappen als een draaitrap naar het licht gaan.

Bibliothèque Nationale: niet zomaar een lamp

Zeg nooit zomaar lamp tegen de Flos Bibliothèque Nationale. Ze werd immers voorzien van een USB-poort onderaan waardoor het mogelijk wordt om jouw elektronische speeltjes zoals je iPad of smartphone op te laden.

De drie boekenschappen, waar je enkele boeken of je tablet op kwijt kan, zijn vervaardigd in roestvrij staal en bevestigd aan een centrale sokkel. Deze stijlvolle en gesofisticeerde Flos lamp, die een diffuus licht verspreidt, is perfect om in je woning of kantoor te plaatsen. De lampenkap is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, gaande van licht stoffen tot transparant, aluminium zilver, aluminium brons en gerookt.

Philippe Starck: Designer met grote Franse D.

De Franse designer Philippe Starck behoort zonder enige twijfel tot het rijtje topdesigners die er in slaagt om alles wat hij aanraakt in designersgoud te doen veranderen. Hij ontwierp horloges, motorfietsen en zelfs het privéjacht van wijlen Steve Jobs. Designlampen behoren vanzelfsprekend ook tot zijn portfolio. Zo ontwierp hij voor Flos eerder de Miss K en K Tribe lampen.

Met de Flos Bibliothèque Nationale hebt u alleszins een hight-tech designparel in huis die de kwaliteitslabels van Flos en Starck meer dan waard zijn.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
Bekijk meer
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden