807354389340702

Wat is Lux?

Lux (lx) is de eenheid van verlichtingssterkte.

Lux

Lux is de hoeveelheid licht die op een eenheid van oppervlakte (m²) valt. Lux is met andere woorden het aantal lumen per vierkante meter (lx=lm/m²). De hoeveelheid lux wordt dus wel beïnvloed door de afstand tussen de lichtbron en het oppervlak.

Als je een oppervlak op een afstand van 1 meter van een lichtbron houdt is het logisch dat deze meer licht krijgt dan wanneer je dit oppervlak op 5 meter van deze lichtbron houdt. Om deze hoeveelheid licht te bepalen wordt lux gebruikt.

Om te weten of een ruimte genoeg verlichting heeft, wordt deze eenheid dan ook het meest gebruikt. Licht op zich is immers niet zichtbaar, het wordt pas zichtbaar wanneer het op iets geprojecteerd wordt. Wanneer je wil weten hoeveel licht een zaklamp geeft, zal je dan ook het licht richten op de muur of een ander oppervlak.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2019(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden